Ook altijd restjes oud brood? Een gouden regel in Napels is dat je NOOIT brood weggooit! Maak er bijvoorbeeld 'Mozzarella in carrozza' mee: goudbruin gebakken brood gevuld met mozzarella. Het staat hier in diverse restaurants als
secondo op de kaart. Wat brood met
mozzarella is natuurlijk geen hoofdgerecht, maar vormt na de pasta en samen met
andere
secondi en
contorni een van de vele onderdelen van
een maaltijd. Wij aten het vandaag met
lauwwarme haricot verts met knoflook en citroen; en het was fantastisch. Zorg dat je wel goede mozzarella gebruikt en niet die goedkope plastic zakjes uit de supermarkt; gebruik bijvoorbeeld Garofalo van de Marqt of verse mozzarella van een Nederlandse producent.
Ingrediënten (voor 4 porties):
- 400 gram mozzarella, in 4 gelijke plakken
- 2 eieren
- wat bloem
- een stuk ciabattabrood, in 8 gelijke plakken
- 3 flinke scheuten extra vergine olijfolie
- zout en zwarte peper
Bereidingswijze:
Kluts de eieren met wat zout en peper los in een diep bord.
Gebruik een plat bord voor het bloem. Plaats een plak mozzarella tussen twee
plakken brood en druk aan. Wentel dit door het bloem, en vervolgens door het
eimengsel.

Verhit intussen de olie op middelhoog vuur. Bak de ‘mozzarella in
carrozza’ tot de kaas wat is gesmolten en het brood aan beide kanten goudbruin
is. Laat wat uitlekken op papier en warm serveren!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten