woensdag 19 november 2014

Ronde courgettes gevuld met risotto

Qua smaak verschillen de ronde en de 'normale' courgette weinig, hoewel de ronde iets zoeter is. Het is vooral de vorm die ze zo aantrekkelijk maakt, want de ronde variant is perfect om te vullen.

Benodigdheden:
- 4 ronde courgettes
- ui
- risottorijst
- witte wijn
- bouillon van groenten
- 100 gram gekookte ham
- handje pijnboompitten
- verse munt
- een of twee handen Parmezaanse kaas
- broodkruim of paneermeel

Snijd de ui in stukjes en laat op middelhoog vuur samen met de courgettevulling zacht worden in de boter of olijfolie. Voeg de risottorijst toe en laat deze onder voortdurend omroeren even goed 'toasten'. Doe er een scheut witte wijn bij en roer totdat de rijst deze heeft opgenomen. Zet het vuur iets lager. Voeg nu lepel voor lepel bouillon toe - een nieuwe lepel pas toevoegen als de vorige door de rijst is opgenomen. Als de rijst bijna al dente is roer je er in stukjes gesneden ham, pijnboompitten (geroosterd of rauw) en in stukjes gesneden verse munt toe. Voeg meer bouillon toe als de rijst nog niet goed is. Zodra de rijst al dente is: rasp er Parmezaanse kaas overheen, roer een laatste keer en dek af.

Smeer de courgettes aan de buitenkant in met olijfolie. Vul ze voorzichtig met behulp van een lepel met de risotto, en plaats in een ovenschaal met de 'hoedjes' bovenop. Verdeel de rest van de risotto over de ovenschaal en bedek met een laagje broodkruim en hier en daar een druppel olie of een klontje boter. Afbakken in een oven op zo'n 200 graden totdat de bovenkant krokant is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten